Nya stadsbussar mycket intressant

Nya stadsbussar

Äntligen! Bussar som kör på gräsmattor.

Nu gör vi världen lite bättre. Den första oktober byter vi ut våra gamla dieselbussar och inför ett nytt, miljövänligt, system där bussarna går på gräs, gröna potatisar, majs, havre och det du själv spolar ner i toaletten. Allting  rötas och blir till bränsle. Hur smart som helst!

Genom att bara tanka bussarna med biogas minskar vi koldioxidutsläppen radikalt och sänker växthuseffekten maximalt. Renare luft och mycket trevligare stadsmiljö är bra för dig och mycket bussigare mot miljön.

Åk kollektivt. En enkel resa till ett bättre klimat, bättre luft och vår gemensamma framtid.

Eftersom biogasproduktionen (som kan liknas vid att jäsa en deg) vid den nybyggda anläggningen i Atle inte har full kapacitet från början, kommer de nya stadsbussarna behöva ett tillskott av naturgas inledningsvis och som reserv framöver. Biogas är idag tyvärr en bristvara, därför använder vi naturgas som reservlösning. Naturgas är dock ett betydligt bättre drivmedel än diesel, särskilt ur hälsosynpunkt. Vårt mål är givetvis att stadsbussarna alltid ska köra på biogas. De som tankar vid biogasmackarna kör som tidigare på ren biogas från avloppsverket.

 

Idag invigdes dom nya lila stadsbussarna och tycker att de är bra att dom ska sluta med kontanter på bussarna för att undvika köer, men nu ska dom börja ta kreditkort på bussarna så de tar ännu längre tid, var de smart tänkt? Tycker färgen är fin men lite ovant eftersom man har haft blåa bussar hela livet.

Dom nya lilla bussarna

Nytt linjenät i vår

Den första april 2010 tas ett nytt linjenät för stadsbussarna i bruk. En ännu bättre tidtabell och bättre linjesträckningar kommer att göra att det enklare och snabbare för örebroarna att åka kollektivt. I god tid innan linjestarten kommer vi informera bussresenärerna om vilka förändringar detta innebär.

Nu får vi se om de blir nå bättre linjer och buss tider nästa år, blir säkert sämre än vad de redan är skulle inte förvåna mig för fem öre.

 

 


 

Nog om stadsbussarna, Sofie drog nyss efter vi har hållt på att göra de sista detaljerna inför vårt projektarbete. I morgon är första gången vi ska dansa/leka med barnen och vi planerade idag alla låtar och vad barnen ska få göra i varje låt. Kommer bli mycket intressant och hoppas dom förstår.

Nu så ska jag laga lite mat blir något lite lyxigare, fläskfilé Pommes och Bearneissås eftersom i morgon kommer man inte ha tid att laga sån mat så då får de bli något enkelt eftersom man ska hinna fixa i ordning sig och sedan dra på för fest innan krogen.

 

Väntar också på att Jocke ska komma hit, han håller på och jobbar på sitt projektarbete med kimmy och hans pappa. Hoppas dom inte håller på för länge för saknar han så himla mycket och hoppas han kommer hit snart innan jag längtar ihjäl mig=)

Så de blir myspys i kväll med lite Ghost Wispher hela kvällen sen somna skönt:)

 

Hörs kanske en sväng i morgon innan utgång!

XOXO


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0